top of page

MODEL UÇAK

İnsan taşıma yeteneği olmayan, sınırlı boylarda imal edilmiş motorlu ya da motorsuz havada ağır uçabilen bir hava aracıdır. Başlangıç modeli olan ATA yapımında ıhlamur ağacı kullanılır. Model uçak ATA’da toplam 12 adet kanat ve sinir vardır. 2x4 çıtaları, hücum ve firar çitalarının rüzgarı tutma ve serbest bırakmalarının oval ve üçgen şeklinde zımparalanmaktadır. Daha sonrasında kanat profilleri sinirleri çitalarla birleştirilir ve gövde inşaatına başlanır. Ardından yükseliş dümeni inşaatı yapıldıktan sonra, kaplama işlemi, kalıba alma, uçağın montajı, ağırlık ölçüsü ve uçuş ayarları yapılır. Uçuş ayarları öncelikle ağırlık merkezinin iyi ayarlanması ile yapılır.





Başlangıç kursumuza 10 yaş ve üzeri çocuklar katılabilir. Model uçak yapımı çocukların el becerilerini arttırır, dikkat dağınıklığı olan çocukların dikkat bozukluğunu gidermesine yardımcı olmakta ve sabretme meziyetini kazandırır. Aynı zamanda genç modelcilerimiz için zevkli bir hobi haline gelebildiği gibi motor becerilerinin gelişimini de destekler.


Bu kursun bitimi ile birlikte; katılımcılarımız THK (Türk Hava Kurumu) ve FAİ (Uluslararası Havacılık Federasyonu) onaylı sertifika almaya hak kazanmaktadır. Aldıkları sertifika ile havacılığın her alanında öncelik kazanmaktadır (sivil pilotluk, hava harp okulları, uçak mühendisliği gibi). Bunun yanı sıra sportif anlamda da (Eskişehir İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde Yelken Kanat, Paraşüt, Planör, Balon, Mikrolight, Cayrikopter gibi kurslara da ücretsiz olarak katılabilmektedir.


Bu kurslara katılan modelcilerin model yapım malzemelerini THK ücretsiz olarak göndermektedir.



Vildan Ak


Model Uçak Öğretmeni

213 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page