KULÜP ETKİNLİKLERİ

Düzce Özel Su Damlası Koleji’nde kulüp etkinlikleri öğrencilerin gelişiminin ayrılmaz bir parçasıdır.

Kulübünü seçen öğrenci ciddî bir taahhüt altına girmiş olur ve önemli bir neden olmadıkça ders yılının başında ilan edilen deneme süresinden sonra kulüp değiştiremez. Listeler kesinleştikten sonra yıl süresince kulüp saatlerinde yoklama yapılır. Öğrenciler kulüplere düzenli olarak katılmalıdır.

Tüm kulüp öğrencilerine verimli bir süreç geçirmelerini dileriz.

Ortaokul Kulüplerimiz

YOGA KULÜBÜ

5.,6.,7. Ve 8. Sınıf Öğrencileri

Çocuk Yogası; Klasik yoga duruşlarının çocuk için uyarlandığı eğlence, disiplin, kendine güven, sorumluluk duygusuyla birleştiği hareketler bütünüdür. Amaçlanan beden, akıl, ruh uyumunu dengelemek ve çocuğun bu dengeyle yaşamını devam ettirmesini sağlamaktır.

RESİM KULÜBÜ

5,6,7 ve 8. Sınıf Öğrencileri

Öğretmenlerimiz Resim konusunda yetenekli öğrencilere farklı resim teknikleri ile resimler yaptırır, yeteneği olmayıp da ilgisi olan öğrencilere de sanatsal görüş, sergi düzenleme gibi deneyimler yaşatırlar ve kazandırırlar.

SATRANÇ KULÜBÜ

5,6,7 ve 8. Sınıf Öğrencileri

Satranç Kulübü'nün amacı  satranç severler öğrencileri bir araya getirmektir. Usta oyuncuları da, şahı vezirden ayıramayacak olanları da kulübe üye olmaya davet eden kulüp "önemli olan satrancı az ya da çok bilmek değil; satrancı sevmek, satrançtan zevk almak" düşüncesini benimsemektedir.

DRAMA VE TİYATRO KULÜBÜ

5.,6.,7. VE 8. Sınıf öğrencileri

Kulüpte tiyatro sanatını sevdirmeyi, tiyatro izleme alışkanlığı kazandırmayı, öğrencilerimizin teatral yeteneklerini ortaya çıkarmayı, kendini bu konumda ifadeleri etme amacıyla kurulmuştur.

GİTAR KULÜBÜ

5.,6.,7. Ve 8. Sınıf Öğrencileri

Kulübün amacı öğrencilerin bireysel ve toplu olarak iş yapabilme yeteneklerinin gelişmesi, müzikle ilgili konularda sanatsal açıdan düşünebilme, yorum getirebilme alışkanlığının kazandırılması, dinlemeyi öğrenebilmesi, Solo ve grup olarak performans çalışmaları yapması ve Popüler Müzik orkestrasına alt yapı oluşturmasıdır.

VOLEYBOL KULÜBÜ

5.,6.,7. Sınıf Öğrencileri

Sosyal ve fiziksel gelişime katkı sağlayan bir spor dalıdır. İletişim becerilerinin yanında paylaşma ve yardımlaşma güdüsünün arttırır ve liderlik becerilerinin geliştirir. Öğrencilerimiz kulüpte oyun kuralları, duruşlar, parmak pas, manşet pas teknikleri ve servis teknikleri öğretildikten sonra karşılıklı oynama, basit kurallı maç oynama seviyesine ulaşırlar.

ATLETİZM KULÜBÜ

5.,6.,7. Sınıf Öğrencileri

Kulübün amacı, sporun sağlıklı yaşam yolu olarak benimsenmesine çalışmak, öğrencilerimizin  yarışarak spor yapma ortamı ve olanağını sağlamak.

OKÇULUK KULÜBÜ

5.,6.,7. Ve 8. Sınıf Öğrencileri

Kulübün amacı Okçuluk insanın kişisel, fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlar. Odaklanma konusunda bireyleri eğitirken normal hayatlarında faydalanabilecekleri yetenekler sağlar. Öğrenciler konsantre olup bilinci eğitirken aynı zamanda fiziksel olarak da zinde kalırlar.

MASA TENİSİ KULÜBÜ

5.,6.,7. Ve 8. Sınıf Öğrencileri

Kulübün amacı, öğrencilerimizin teorik ve uygulamalı yönü ile spor kültürünün zenginleştirilmesinin yanında, daha sağlıklı bir yapıya kavuşturulması hedeflenerek, uygulamada da masa tenisi sporuyla tanıştırılması, yeteneklerinin açığa çıkarılmasıdır. Bunun yanında bu sporla ilgili becerilerinin verilecek iyi bir eğitimle geliştirilmesi, maç yapacak duruma getirilmesi ve turnuvalar düzenleyerek masa tenisi oynarken zevk alınan, neşeli bir ortam sağlanmasıdır.

MODEL UÇAK KULÜBÜ

5.,6.,7. Ve 8. Sınıf Öğrencileri.

Öğrencilerimiz insan taşıma yeteneği olmayan, havadan ağır, belirli boyutlarda yapılan, kontrollü ve serbest olarak uçabilen hava araçları yapar ve kurs sonunda Türk Hava Kurumu ve FAI onaylı sertifikalara sahip olurlar. Bu sertifikalar öğrencilerimize havacılığın her alanında (pilot, kabin memurluğu, uçak mühendisliği, host ve hosteslik, uçak bakım, vb.) öncelik tanır. Öğrencilerimiz 16 yaşına geldiklerinde sportif olarak İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde ücretsiz olarak tüm imkanlardan faydalanabilirler.

SPEAKING CLUB

6. ve 7. Sınıf Öğrencileri

Kulübün amacı Öğrencilerin toplum önünde İngilizce olarak kendilerini düzgün bir şekilde ifade etmelerini sağlamak, öğrencilerin düşüncelerini savunma yollarını belli kurallar çerçevesinde öğretmek, ulusal ve uluslararası yarışmalar aracılığıyla öğrencilerde özgüven gelişimini sağlamak.

COOKING KULÜBÜ

5.,6.,7. Ve 8. Sınıf Öğrencileri

Öğrencilerimiz kulüpte sofra kuralları, sofra adabını, göz zevkini, kültürel köken ve sağlık birlikteliğinde gastonomi ile yemek sanatını incelemektedir. Aldıkları eğitim doğrultusunda yemek tarifleri sunma, tadım stantları kurma ve bir çok mutfak sanatlarını tanıtma faaliyetlerinde bulunmaktadır.

TENİS KULÜBÜ

5.,6.,7. Ve 8.  Sınıf Öğrencileri

Kulübün amacı; tenis sporunun doğru bir şekilde anlaşılmasını sağlamak, beraberlik ve kardeşliği yaratmak, düzenli tenis oynayan sporcu kitlesini yaratarak sporu sevdirmek, öğrencilere disiplin ve zaman planlaması kazandırmaktır.

O-KLP